8/27/2012

270812


Vapaapäivä alkoi teellä ja dallaspullalla. Ihana oli herätä omassa uudessa pesässä. Rauhallinen olo. 

Laitoin lenkkarit jalkaan ja taapersin järjestämään kirpputori pöydän. Salaa vilkaisin viereiseen pöytään, jonka reunaan ilmestynyt lappu ilmoitti tavaroiden olevan puoleen hintaan. Vaivihkaa keräsin kainalooni kasan tarpeettomia esineitä ja menin kassalle. Taas se kävi. En vain voinut jättää. Kaikki alla oleva viidellä eurolla.




Lopuksi vielä ihana yllätys, jonka tänään sain. Tuliaisia Helsingistä. Ihania marikortteja ja luukpuukki. Kiitos varamamma. Tiedät todella mistä pidän. 




8/25/2012

250812






Elo on ollut lähinnä laatikoiden kantamista ja miettimistä, minne mikäkin tavarayksilö olisi paras sijoittaa. Tavaraa on edelleen huomattava määrä, odottelen häkkivaraston avainta toiveikkaasti. Kirppispöydän luo kiikutan onneksi joka päivä jotakin. Ok. Tunnustan,  en ihan joka päivä. Mutta joinakin päivinä pussillisen. 

Istuin tänään kiikkutuolissani, keskellä kaaosta ja mietin. Kaikki on jostain haalittua. Ilmaiseksi saatua, kahdella eurolla tai kympillä hankittua. Kirpparilta ostettua. Ei se mitään, se tuo tunnelmaa. Tykkään siitä että mennyt aika näkyy. Kuitenkin huokaan, ja toivon että joskus olisi rahaa ostaa jotain uutena, kaupasta.

Rohkenen kuitenkin laittaa nyt muutaman kuvan virityksistäni, haalituista ja saaduista.



8/23/2012

230812



Sukeltamista piikkipuskiin. Kumpparit jalassa. Palkaksi naarmukädet. Lohduksi pieni vadelmasaalis. Ohjelmassa ollut myös mehujen tekoa viinimarjoista. On niin marjaisaa että..

8/19/2012

190812







Avaimet saatu. Tavaroita kannettu. Laitettu osittain myös paikoilleen. Onni oli löytää tuo pieni pesä. 

8/13/2012

130812


Aamuinen näkymä olohuoneeseen. Kaikki levällään illan jäljiltä. Illalla täällä oli elämää. Oli tupa täynnä vieraita. Pian ei ole enää näin paljon tilaa. Kohta Heinäpeltoon muuttaa joku toinen. 

8/12/2012

120812




Kotoilua. Ei minkään tekemistä. Pitkään nukkumista, olemista vain. Väsynyt eilisestä Helsingin pikareissusta.  Kauppaan oli pakko selvitä, jääkaapin valo loisti sen verran kirkkaasti. Illaksi dipattavaa; kurkkua ja nakkeja. 

Onnellinen olo ystävän puolesta. Pitäkää toisistanne kiinni H ja A. Olette suloiset, parhaat toisillenne.


8/08/2012

080812



Tänä aamuna veti tämä tyttö sukat makkaralle, laittoi vanhat turvalliset kengät jalkaan ja lähti kouluun. Pitkästä aikaa. Mukava päivä takana. Mielenkiintoa riittää, ainakin vielä.



Ihana yllätys. Sain kiitokseksi tästä kesästä. Mainiot pallomukit ja teetä. Kohta pääsevät uuteen kotiin, ei parane vielä ottaa käyttöön! Nöyrin kiitos sinulle J.








8/07/2012

070812

On kai pakko todeta, että syksy on ovella. Huomenna alkaa koulu. Uskomatonta.Odotan mielenkiinnolla. Aloitamme ystävän kanssa yhdessä, samalla luokalla. Hän sai tänään tiedon.




Minne meni tämä kesä? Odotin aurinkoa, siihen se kului. Etsin aurinkoni muualta.

Pian on myös muutto. Osa laatikoista on pakattu jo. Paljon pakkaamatta.
Haikeaa. Jättää taas yksi pesä, aika rakentaa uusi. Niin kovin usein, toivottavasti tämän jälkeen ei kovinkaan pian. Mutta odotan, innokkaasti. Että pääsen asuntoon, minkä olen itselleni saanut. Ensimmäistä kertaa asun yksin.

Kesä oli ihana. Elämän täyteinen. Erilainen. Mieleenpainuva. Oma pihapiiri, oma mökki. Paljon viereita, lähes joka ilta. Palju, joka lämpesi, josta nautittiin monta iltaa. Sauna. Sai pistää päälle koska vain, vaikka keskellä yötä.
Monta huonetta, tilaa ympärillä. Narisevat portaat, monta vanhaa ovea, jotka aukeilevat yöllä aavemaisesti. Paljon kesäkukkia, kauniita. Tomaattia ja salaattia, terassilla kasvamassa.




8/06/2012

060812


Viirinauha synttäreille, jotka lupasin järjestää. Ellen prinsessan. Innostuin tekemään näyteikkunaan somisteeksikin omanlaisen. Kylläpä piristäisi kummasti, jos jäisi tuohon olohuoneeseen tuo kyseinen roikkumaan kuten kuvassa. 


Eilen tarttui asuntomessu/Ikea reissulla mukaan ylläoleva istuin. Tulevalle terassille. Maybe. Palleroinen, joka tuolin päällä niin somasti nököttää, on erään menneen illan tuotos.



8/04/2012

040812

Joka elokuun ensimmäinen viikonloppu, pidetään tässä kylässä markkinat. Hulinaa on ollut ja kauppaakin ollaan pidetty auki iltamyöhään asti. Ihanaa, että kylänraitti joka usein niin kovin hiljaiselta näyttää, on näinä päivinä täyttynyt ihmisistä. 
Lapset pitevät tiukasti kiinni ilmapalloistaan, torin lava on täynnä elämää, monella keikkuu kädessä metrilakupussi.
Kaupalla kannettiin ulos mahdollisimman paljon ale tuotteita, ihmiset tykkäsivät penkoa.



Kotona olen pyörähdellyt moneen suuntaan. Toisaalla hinnoitellut kirppiskamoja, toisaalla on pensseli viuhunut, kun trukkilavat ovat saaneet ylleen uutta asua. Eräs ilta tässä taannoin surisi myös ompelukone, kun ompelin lätsän jos toisenkin. 



8/03/2012

030812



Norsu koriste, kaksi pientä lelua, käsinneulottu pienoinen villatakki, Aarikan keltainen peltitarjotin, Vegeta kasari jonka sisällä lankakeriä, sekä 7 Aarikan lammas servettirinkulaa.
Jo jonkin aikaa olen kokenut tuskaa, miettiessäni tavarapaljouttani. Muutto lähenee, ja kohta pitäisi taas raahata tavarapaljous seuraavaan paikkaan. Miten voi ihmisellä olla niin kamalasti roinaa. Sitä taitaa olla tämä ihminen keräilevää sorttia.
Tiistaina marssin uudelle kirpputorille ja laitoin itseni jonoon. Pakko päästä osasta tavarasta eroon, pakko. Kysymys kuuluu, mistän sitä tavaraa sitten kertyy? Siihen on tuo samainen paikka syyllinen. Paikka jonne tiistaina marssin. Sen lisäksi, että raapustin itseni paikkajonoon, tein myös löytöjä. Pois raahauduin kainalossani erinäinen armeija uutta tavaraa kotiinviemiseksi.

Otetaan huomioon kuitenkin se, että tuosta läjästä pulitin reilu 20 euroa. Huomatkaa Vegeta- kasari.

8/01/2012

010812


Olemme poimineet viinimarjoja. Mökin omista puskista. Mikä ilo. Olemme tehneet yhdessä paljon. 




On ollut monet vieraat tälle viikolle. Toiset ovat pidempään, toiset istuvat vähemmän, mutta hetki on sitäkin rakkaampi. 



Rakastan että he haluavat viipyä. He haluavat olla luonani. Teen heille aamupalaksi munia ja nakkeja. Kuumaa kaaota kermavaahdolla.