4/26/2013

260413










Kompottia nurkkaan, väriksi. Ei lemppari tuo vaaleansininen, mutta menettelee. Vihreällä pohjalla olisi ollut ehkä mieluisampi, mutta puuttui kyseinen väri kaupalta.

Mukavaa viikonloppua kuomat! 

4/25/2013

250413












Pesässä on vaihtunut järjestys. Kumpa joskus näyttäisi sen verran puhtoiselta, että voisin vilauttaa sitä teille enemmänkin. Huonekalujen siirtely, sekä muutama muu pikkujuttu saavat kodin näyttämään taas hiukan mielenkiintoisemmalta. Jotain kesäistä tänne vielä kaivataan, ehkä uusia tekstiilejä! Niitä saanen penkomalla kangasvarastoja ja hurauttamalla jotain hempeää.

Tuo alla oleva kirja on ehdottomalla toivomuslistallani. Haluan omistaa sen joskus tulevaisuudessa. Kirjastoversio on ollut nyt kovassa käytössä kun kuvia olen opuksesta ihastellut. Ihania kaavoja mekkoihin en ole vielä päässyt testailemaan, mutta ehkä sekin aikanaan. Uskomattoman kauniita kuvia on kirja täynnä. Rakastettava tunnelma kyseisessä teoksessa.











4/20/2013

200413






Keltainen kukkakaali- kinkku salaatti

1 pienehkö kukkakaali
3 dl vettä, 1 tl kurkumaa, 1 valkosipulinkynsi, ½ tl suolaa
kirsikkatomaatteja
pala purjoa
mustiaoliiveja
n. 200 g keittokinkkua
½ ruukku basilikaa
Kastike: 1 dl öljyä,2-3 rkl viinietikkaa, 2 rkl hunajaa, 3/4 tl inkivääriä, ½ tl mustapippuria

1. Irrota kukkakaalin kukinnot ja paloittele kantaosa pieneksi
2. Kuumenna vesi, kurkuma, pienennetty valkosipuli ja suola. Lisää kukkakaali ja anna kiehua reilu 5 minuuttia. Kurkuma värjää kukkakaalin kauniin keltaiseksi. Valuta lävikössä ja anna jäähtyä
3. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja huuhdottu purjo ohuiksi puoli renkaiksi. Kuutioi kinkku, valuta oliivit, revi basilikanlehdet.
4. Asettele kaikki ainekset tarjoiluvatiin.
5. Mittaa kastikkeen aineet sauvasekoittimen sekoituskulhoon ja sekoita sauvasekoittimella. Valuta valmis kastike salaatin päälle tasaisesti.

Herkuttele alkupalana tai leivän kera kevyenä ateriana! ü

4/15/2013

150413





Tavallista pesäoloa vain. Kera lankakerän. Valmistumassa ensimmäinen kässäopen painajaisen neuletakki, lanka vain loppui harmikseni kesken. Uusi kerä tuntuu olevan liian kaukana tällä säällä. Märkä solifermatka ei innosta. Sataa että räystäissä lotisee.

Sanottakoon myös, että maittavat muonat ne miehen tiellä pitää. Näin sadesäällä ainut valonpilkahdus on lautasen reunalla tönöttävä ananaskasa.

4/11/2013

110413






Muistikirjamaaliskuun parhaat palaset. 
Hupsistarallaa blogissa kerrottiin helmikuun lopussa Muistikirjamaaliskuusta, johon lähdin innolla mukaan! Joka päivälle oli blogissa aihe, minkä perusteella piti toteuttaa yksi sivu muistikirjasta. Juttu oli hauska ja ihana näperreltävä. Maaliskuu meni ohi hujauksessa, ja nyt eletään jo huhtikuuta. 
Tässä muutamia lehtisiä minun muistikirjastani maaliskuulta.

4/04/2013

040413



Kaksi uutta rakkauttani. Paikallisen Lidlin paistopisteestä ostettu croissantti. Sekä, vielä suurempana herkkuna granaattiomena! Suorastaan koukuttava kapistus tuo pyöreähkö. Niin hyvä eväs kouluunkin. Maistakaa ihmeessä jos ette ole vielä tutustunut!