5/14/2012

140512Tiheikkö. Kylvin ensimmäistä kertaa siemeniä, jos ohraruohoja pääsiäisen aikaan ei lasketa. Varsin tiheään lähti taimet kasvamaan, kun suoraan pussista lorautin siemeniä mullan sekaan. Katsotaan, saako tuosta tiheiköstä muunneltua ruukkuihin jonkinmoisia asetelmia. Muistaakseni yllä oleva on lehtisalaattia. Vaviskaa viherpeukalot.

Haaveissa olisi, että kesällä talteen ja omaan pöytään voisi kerätä monenlaista ruohoa. En silti odota liikoja tiheästä alusta huolimatta.

4 kommenttia:

 1. asiaa! Salaatti omasta maasta on parasta! En oo ikinä esikasvattanu vaan oon laittanu suoraan maahan. Ja muutaman viikon päästä taas uudestaan niin riittää koko kesäksi. Mulla on nyt vapaapäivä ja aion menn kohta muokkaamaan kasvimaan ja istutan porkkanat ja mangoldit (niit en oo ennen kasvattanu, mutta ostin koska ovat niin kauniita). Porkkanat ostin tälläkertaa nauhassa, ei tarvii niiden mini siementen kanssa sihrata, vaan istuttaa sen nauhan, johon siemenet on kiinnitetty sopivin välein, ei tarvii harventaa niin paljoa. Ruohosipuli ja valkosipuli puskee jo viime vuodelta. Kasvimaanihan on ärettömän suuri, ainakin 2 x 2 metriä ;) Aion ostaa vielä valmiin kesäkurpitsan taimen ja laitan sen kompostiin kasvamaan,koska viime kesänä se vai kaiken tilan miun pikku kasvimaan tilkusta. Tai viime kesänö niitä oli 3. Jos nyt ottas 2.

  VastaaPoista
 2. Hei kuulostaa upeelta! varsinki tuo porkkananauha! mulla ei oo pihassa oikeastaan nyt kasvimaata, voisin kysyä vuokranantajalta että saisko semmosen laittaa! tai voi olla että teen johonki laatikkoon.. jos sais jonku laatikon väsättyä siis ;)

  VastaaPoista
 3. Kantsii laitta johonki ruukkuun tai laatikkoon. Voit ottaa sit mukaan kun muutat syksyllö eteenpäin jos niissä on vielä satoa. Pinaatti ja salaatit ja yrtit ei tarvii paksua multakerrosta alla. Mie laitan oven viereen 2 isoon ruukkuun tillin ja persiljan ja kukkia ja salaattia.On salaattia kyllä maassakin mut niistä saa hienoja asetelmia ja kun ne on oven vieressä niin siitä on helppo napata ruokaan. Sehän voi olla joku vanha soikko tai sanko tai puulaatikkokin.

  VastaaPoista
 4. Joo, ois hyvät semmoset puiset laatikot.. mistähän sais vai pitääkö sitä itte rueta väsään harmaista laudanpätkistä :)

  VastaaPoista