4/20/2013

200413






Keltainen kukkakaali- kinkku salaatti

1 pienehkö kukkakaali
3 dl vettä, 1 tl kurkumaa, 1 valkosipulinkynsi, ½ tl suolaa
kirsikkatomaatteja
pala purjoa
mustiaoliiveja
n. 200 g keittokinkkua
½ ruukku basilikaa
Kastike: 1 dl öljyä,2-3 rkl viinietikkaa, 2 rkl hunajaa, 3/4 tl inkivääriä, ½ tl mustapippuria

1. Irrota kukkakaalin kukinnot ja paloittele kantaosa pieneksi
2. Kuumenna vesi, kurkuma, pienennetty valkosipuli ja suola. Lisää kukkakaali ja anna kiehua reilu 5 minuuttia. Kurkuma värjää kukkakaalin kauniin keltaiseksi. Valuta lävikössä ja anna jäähtyä
3. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja huuhdottu purjo ohuiksi puoli renkaiksi. Kuutioi kinkku, valuta oliivit, revi basilikanlehdet.
4. Asettele kaikki ainekset tarjoiluvatiin.
5. Mittaa kastikkeen aineet sauvasekoittimen sekoituskulhoon ja sekoita sauvasekoittimella. Valuta valmis kastike salaatin päälle tasaisesti.

Herkuttele alkupalana tai leivän kera kevyenä ateriana! ü

4 kommenttia:

  1. ai että herkullinen! kokeilin muuten kinder-piirakkaa sun ohjeella,hyvin onnistui ja vieraillekkin maistui ;=)

    VastaaPoista
  2. Hienoa kerttu, että piirakka onnistui!! kannattaa kokeilla tätäkin ohjetta :)

    VastaaPoista