1/09/2014

090114

HAASTE

Hei te jokainen siellä ruudun takana. Nyt on asiaa.
Olen miettinyt tovin erästä asiaa, ja nyt kerron sen teille. Haastan teidät kaikki mukaan!




"Pienet sormet, pienet varpaat ja pieni nenänpää. Peiton alla posken nukka, jalassa pieni punainen sukka."

Kaikki alkoi, kun sain syksyllä neulonta innostuksen opittuani tekemään villasukkaan vihdoin kantapään. Neuloin villasukat, toiset, kolmannet. Tein lapaset monenmoiset. Kaikista tumpuista ja sukista jäi lankaa, kerän loput pyörivät siellä täällä. Sitten keksin alkaa tekemään niistä pieniä villasukkia, lipaston laatikkoon. 
No, minut tuntien lipaston laatikossa on vähän muutakin tavaraa, ja aloin miettimään mitä villasukilla voisi tehdä.

Bussipysäkillä koulusta tullessani, pikkuisia villasukkia repussani, kiinnitin huomioni mainokseen: "Lahjoita uudelle lastensairaalalle." Lahjoittasin, jos ois mistä lahjoittaa, ajattelin harmissani.

Kotona sitten mietin pieniä villasukkiani, ja sain mielestäni oivan ajatuksen.

Tehdään yhessä pieniä villasukkia, kerätään ne yhteen ja lahjoitetaan sitten sairaalaan vastasyntyneille. Kaivetaan lankakoppaa, ja neulotaan langanjämistä iloisia villasukkia pienille tuhisijoille tai mennään kauppaan ja valitaan karkkivärinen kerä pikkuisia varpaita varten.

-Tiedän, etteivät villasukat pelasta yhdenkään vastasyntyneen henkeä, minulla ei ole varaa lahjoittaa rahaa tässä elämäntilanteessa, mutta ainakin voin neuloa sukkia pienten vastasyntyneiden paleleville jaloille.-

En ole vielä ottanut yhteyttä mihinkään sairaalaan, otan vastaan idoita, minne sairaalaan sukat voisimme sitten lahjoittaa. Ajattelin, että sukkien lukumäärästä riippuen sukat toimittaisin osastolle kotiin lähtijöille jaettaviksi, sekä osastolla pidettäviksi. Osastoajatuksia olisivat sekä synnyttäneiden- , että vastasyntyneiden tehovalvonnan osastot.


Villasukkien malli on vapaa, kaikenlaiset villasukat ovat tervetulleita. On hyväkin, että sukkia on monia erilaisia, erikokoisia ja erivärisiä. Se pitäisi huolehtia, ettei valmiissa sukissa ole minkään kotieläimen karvaa tai voimakkaita tuoksuja. 

Koska tämä on haaste ja niin sanottu projekti, pitää olla myös jonkinmoinen aikaraja. Ajattelisin, että kokeillaan alkuun niin että lahjoittaisin villasukat maaliskuun alussa, näin ollen villasukkapostit pitäisi olla minulla helmikuun loppuun mennessä

Toivon, että teistä mahdollisimman moni innostuisi tästä! Olisi liikuttavaa, jos villasukkia tulisi minulle monesta kolkasta, ympäri maata. Yksikin sukkapari, jonka jaksat ja haluat neuloa, on tärkeä!

Jakakaa tätä vapaasti ja linkittäkää omaan blogiinne tai facebookkiin. 

Osoite tiedot, johon voi sukkia lähettää, saat laittamalla sähköpostia osoitteeseen momentsinlife.eliisa@gmail.com


29 kommenttia:

  1. hienoa!! Mie en osaa neuloa, mutta kannustan kaikkia muita!

    VastaaPoista
  2. Ehdotan Joensuun keskussairaalan synnytysvuodeosastoa 3C, että sukat jaettaisiin kotiin lähtijöille <3 http://www.pkssk.fi/osasto-3c-1 Terkuin Tiina

    VastaaPoista
  3. Vaude! Osaisinpa neuloa.

    VastaaPoista
  4. Ihana idea, toivottavasti saat monenmonta sukkaparia! Mä myöskään en osaa neuloa, joten en voi itse lähettää. Tän vuoden tavoitelistalla on kyllä neulomaan opetteleminen, mutta itseni tuntien en tuohon aikarajaan kerkeä kyllä räpeltää edes yhtä lähetettävää sukkaa. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, kannustan sua kyllä nyt kokeilemaan hyvän asian puolesta! Aikaa on puoltoista kuukautta ja pienet sukat on aivan helppo opetella :)

      Poista
  5. olisin ehdottomasti mukana, mutta kun täällä asuu kolme kissaa niin ei onnistu :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jessika, onnistuisiko sinun pitää kyseiset neulomukset kissojen ulottumattomissa :)

      Poista
  6. Ihana idea! Neulon sukat, jos kerkeen :) -melly

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti vaan puikot heilumaan melly, on aika tehdä yhdessä hyvää!

      Poista
  7. Minäkin voisin yrittää! :) Eiköhän luennoilla muutamat sukat saa aikaiseksi. :) Olen lueskellut blogiasi varmaan kohta puoli vuotta ja tykästynyt kovin vaikken koskaan ole kommentoinut. Kivaa, että on muitakin nuoria, joille koti tuntuu olevan tärkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta rohkeasti mukaan! Luennoilla nimenomaan on mukavaa aikaa laittaa puikot heilumaan. Kiva että olet seuraillut blogiani,mahtava kuulla :)

      Poista
  8. Minun ehdotukseni olisi jokin ulkomailla oleva kohde, vaikkapa Karjalassa jokin synnytyssairaala. En tiedä, tuleeko noihin sitten jotakin tulleja ja miten lähetys saataisiin vietyä perille, varmaan on jotain avustusjärjestöjä, jotka ottaisivat mielellään tehtäväksi sukkien toimittamisen.
    Olen myös joskus pyöritellyt mielessäni, että toimittaisin pieniä sukkia paikalliseen lastenneuvolaan, sieltä voisivat jakaa niitä eteenpäin parhaaksi katsomallaan tavalla. Toistaiseksi ei ole vielä jaettavaa jäänyt, mutta pieniä lankakeriä on pussukat pulloillaan.
    Ehdottomasti mukana tässä tempauksessa.
    Terkuin Siw

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siw, kiitos kommentistasi! Ja kiitos ehdotuksesta! Olen ajatellut, että päätän paikan vähän lähemmin, riippuen siitä, minkäverran sukkia on kasassa. Mukavaa, että haluat olla mukana Siw. Sydän.

      Poista
  9. Todella hieno idea! Olen ehdottomasti mukana jos vaan tämän käden rasitusvamma tässä paikkoin helpottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon että helpottaa ja pääset osallistumaan <3 tsemiä!

      Poista
  10. Kiitos haasteesta ja visiitistä blogissani, uskoisin että olen mukana :)
    Kivannäköinen blogi sulla, en ole aiemmin tänne eksynytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisitko muuten, että teen pienen mainospostauksen omaan blogiini sun haasteesta? Jos joku innostuisi sitäkin kautta... Lankalaatikkoa on täällä kaiveltu jo tänään, illalla kun töistä pääsen niin otan ehkä jo sukat puikolle jos vaan ehdin :)

      Poista
    2. Haluaisin ehdottomasti! Se olisi tosi ihanaa, mahdollisimman paljon pieniä sukkia haluaisin saada lahjoitettavaksi.
      Olen iloinen, että olet innostunut tästä <3

      Poista
    3. Heh, nyt luin sun tekstin uudestaan ja huomasin että siellähän se lukeekin, jakakaa vapaasti :D Laitan postausta lähipäivinä, että saat mahdollisimman monta neulojaa mukaan hyvälle asialle.

      Poista
  11. Kiitos kun kävit vinkkaamassa ihanasta ja sydämellisestä haasteestasi! Olen mukana, jos vain ehdin tehdä pienet sukat määräaikaan mennessä! :) Syksyllä tehdyistä pikkuriikkisistä vastasyntyneen junasukista taisi jäädä ainakin puolikerää, eli lankakin sukille olisi valmiina :) Ja vastasyntyneen sukathan tulevat nopeasti tehtyä! Mutta katsotaan :) Vinkkinä muuten, että monesti vastasyntyneiden ja tehohoidon osastojen lisäksi myös lasten osastoilla on pieniä sukkia kaipaavia potilaita (siis vastasyntyneitä) :) Näin ainakin TAYS:n lastenosastoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein mukavaa, jos saat itseäsi niskasta kiinni, ja tehtyä sukat, tai jopa useammat ;) Kiitos myös vinkistä!

      Poista
  12. Mukana! Kiva kun kävit haastamassa. :)

    VastaaPoista
  13. Moi! Kuinkas haasteen kanssa kävi, kuinka monet sukat sait kerättyä? Joko kohde on päätetty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan tänään vielä postauksen lahjoituksesta ja sen viemisestä :)

      Poista